Hänt sen sist

Karen Birchlime
Jukka Nylund, aktad ledamot i ConFuse 93:s kongresskommitté, har råkat ut för en illasinnad komplott. I ett av höstnumren av Locus fanns årets Hugo-vinnare på bild och bland dem Nancy Kress, hedersgäst på ConFuse 93. Jukka uttryckte sin ärliga mening: Hon ser ut som en sådan där tantsnuskförfattare! När han sedan skulle läsa An Alien Light av Kress, fick han tag på en bok som någon macklat med. Någon hade limmat in Jackie Collins senaste roman innanför pärmen, varpå Jukka med eftertryck hävdade att Nancy Kress uppfyllde hans värsta aningar!

Jessica Santesson och Tony Eriksson, två svenska science fiction-fans som har startat en alternativ LSFF, Lindesbergs SF Förening, har tröttnat på den låga tillströmningen av medlemmar. Av de ursprungliga fem -- sex har föreningen reducerats till två: Tony och Jessica. De har därför bestämt sig för att planera långsiktigt, och jag hälsar på hela LSFF:s (Linköpings, alltså) vägnar Saga Stephanie välkommen, hon anlände med akut kejsarsnitt, eftersom mammas svanskota bråkade, enligt icke särskilt initierade källor.

LSFF är på väg att göra London osäkert i nyårsveckan. Hela nio personer ska dit varav sju definitivt kan räknas till LSFF hord. Det är Carina och Andreas Björklind, Hans Persson och Camilla, Magnus Redin, Jukka Nylund, Peter Nordgren, Martin Howard och Peter Rahn. Planerna är lösa, men de som anländer på lördagen den 26 december kommer att gå och lyssna på Brian Stableford som inleder en temavecka om science fiction på ''The Science Museum'' på söndagen. Evenemanget verkar vara riktat till barnfamiljer men det passar säkert denna skara perfekt. Vad jag har förstått tänker de också skråla in det nya året tillsammans.

Även Linköpingsfandom är på väg att utveckla blivande science fiction-läsare. Johan Zenk väntar barn i slutet av januari. Han är förvånansvärt smärt för att vara i åttonde månaden.

På medlemsmötet den 1 december kom fruktansvärda sanningar fram om en åklagares vardag. Judge BLV, det vill säga Britt-Louise Viklund, denna till synes så fridfulla kvinna, avslöjade att hon haft hand om satanistmålet i Finspång, och tagit så stort intryck av deras djävulskhet att hon nu lagt upp följande plan: eftersom BLV hatar Tommy Persson (hon erkände det öppet och helt oprovocerat!) så planerar hon att tillverka en djävulsk helvetesmaskin och stoppa denna under Tommys säng. För att undgå upptäckt, tänker hon anlita Roger Klein (satans redskap på jorden) för att placera den helvetiska djävulsmaskinen under sängen. Hon räknar tvärsäkert med att komma undan och inväntar nu bara rätt tidpunkt, det vill säga när Tommy testamenterat sin boksamling till henne.

Tommy Persson genomgår en allvarlig identitetskris. Det är mycket möjligt att den framkallats av BLVs övertalningsförsök om testamentet, ni vet, som jag nyss beskrev. På samma medlemsmöte som ovan, bjöd Tommy på en hembakad tårta som var den godaste, mest välkomponerade och välsmakande som jag smakat på flera år i LSFF:s hägn. Och dessutom var den smakfullt dekorerad. På föregående medlemsmöte bjöd han på det mest fruktsansvärda te som förekommit på något av LSFF:s möten, Earl Grey Cream, och så nu detta! Vem tror han att han är?


LSFF:s hemsida