Kongressbok ConFuse 98

Innehåll


LSFF:s hemsida

Kongresskommittén

Kongresskommittén för ConFuse 98:

Hans Persson Ordförande
Britt-Louise Viklund Programansvarig
Tommy Persson Kassör och kongressboksredaktör
Stina Edelfeldt Reklamansvarig
Roger Klein Reklamslav och kongressboksassistent
Magnus Redin Baransvarig
Jukka Nylund Oansvarig
Leif Stensson Oansvarig


LSFF:s hemsida

Illustrationer

Mats Öhrman: Framsidan.

Roger Klein: Resten.


LSFF:s hemsida

Information

Denna kongressbok ges ut i samband med ConFuse 98. Ansvarig utgivare och redaktör för kongressboken är Tommy Persson. Medhjälpare har varit Roger Klein.

Science fiction-kongressen ConFuse 98 hålls som alla tidigare ConFuse på Ryds Herrgård i Linköping. Hedersgäst på ConFuse 98 är den brittiske science fiction-författaren Paul J. McAuley. Gäster är Niklas Krog, Jane Routley och Annika Johansson.

ConFuse 98 arrangeras av medlemmar i Linköpings Science Fiction-Förening (LSFF). Det här är det femte ConFuse som arrangeras. Tidigare ConFuse hölls 1991, 1992, 1993 och 1996. Hedersgäster var Brian Stableford (1991), Ian McDonald och John-Henri Holmberg (1992), Nancy Kress (1993) och Peter F. Hamilton (1996).


LSFF:s hemsida

Hedersgäst

Paul J. McAuley


LSFF:s hemsida

Gäster

Niklas Krog beskriver sig själv som före detta elitbasketspelare, spelfantast, tidningsbud och datafreak. Skrivit har han gjort sedan grundskolan. Han debuterade 1996 med Under Guds himmel, en historisk äventyrsberättelse från korstågstiden. Han har också skrivit fantasyromanen En krigares hjärta (1997).

Jane Routley är född och uppvuxen i Australien men är bosatt i Danmark. Hon har universitetsstudier i sydöstasiatisk historia, biblioteksvetenskap (''librarianship'') och författande bakom sig. Hon besökte även ConFuse 96. Hon har i dagens läge publicerat två fantasyromaner: Mage Heart (1996) och uppföljaren Fire Angels (1998).

Annika Johansson har tidigare arbetat som bibliotekare i många år, men sysslar idag med frilansskrivande och webkonstruktion. 1996 publicerade hon Världar av ljus, världar av mörker som är en genomgång av fantasy- och skräcklitteraturens historia.


LSFF:s hemsida

Jubileum

jubileumsboken 5 som ett komplement till denna kongressbok.
LSFF:s hemsida