ConFuse 98: Framstegsrapport 2

ConFuse 98: 1998 års Swecon

Science fiction och fantasykongress i Linköping 26--28 juni 1998

Framstegsrapport 2 1998-05-07

Nu är det snart dags att ses i Linköping under ConFuse 98. Arbetet med kongressen pågår för fullt och här kommer en framstegsrapport med en del nyttig information som vägbeskrivning och öppettider.

Hedersgäst, andra gäster och program

Hedersgäst på ConFuse är den brittiske författaren Paul J. McAuley som presenterades mer ingående i den förra framstegsrapporten. McAuley möter du givetvis i flera programpunkter under kongressen, till exempel kan du lära känna honom närmare i en intervju och han deltar också i en diskussion kring recenserandets svåra konst (McAuley har en regelbunden recensionsspalt i det brittiska magasinet Interzone).

Du kommer också att som gäster möta fantasyförfattarna Jane Routley från Australien och svenske Niklas Krog som 1997 kom ut med sin första genrebok. Ytterligare en gäst under kongressen är Annika Johansson vars bok Världar av ljus, världar av mörker är en introduktion till fantasy- och skräcklitteraturen. Andra smakprov ur huvudprogrammet:

Programpunkterna i lilla programrummet välkomnar din aktiva medverkan eftersom de är tänkta att vara lättsamma samtal kring något tema av gemensamt intresse under ledning av en förberedd diskussionsledare. Några exempel ur sidoprogrammet:

Det slutgiltiga programmet delas ut vid registreringen.

För att underlätta för programdeltagarna finns ett så kallat "green room" där de kan träffas i förväg, bekanta sig och gå igenom utdelat bakgrundsmaterial eller förbereda sig på annat sätt.

Jubileum

1998 firar LSFF (Linköpings Science Fiction-Förening) sitt tioårsjubileum. Samtidigt är det femgångsjubileum för ConFuse. Detta firas med fritt inträde till kongressen under fredagen för alla intresserade samt med att LSFF bjuder på tårta under fredagskvällen. LSFF:s illustre ordförande Andreas Björklind kommer också att hålla ett jubileumskåseri på temat "LSFF 10 år".

Invigning och öppettider

Dörrarna öppnas för registrering fredag kl 16.00 men kommittén kommer förmodligen att vara på plats redan tidigare för att ställa i ordning lokalerna. Den som har tid över och känner för att till exempel bära bord och stolar är välkommen att titta in på Herrgår'n under eftermiddagen.

Kongressen invigs vid 18-tiden med ett kort invigningstal av Hans Persson, därefter vidtar programmet.

Vi planerar att öppna baren någon gång mellan kl 17 och 18.

Under helgen öppnar lokalen cirka 10.30. Fredag och lördag stänger vi 02.00 och på söndag pågår kongressen till kring 18. Under kongressen pågår aktiviteter som föredrag, debatter, bankett och mycket annat.

Lokal

Ryds Herrgård är studenternas festlokal med rejäla utrymmen för program och en mysig pub i bottenvåningen. Puben erbjuder det vanliga sortimentet av drycker samt enklare förtäring typ smörgåsar och piroger.

Huset ligger i Ryds centrum i södra Linköping med post, pizzeria och goda bussförbindelser till Linköpings centrum och centralen.

Se vägbeskrivning nedan.

Logi

På gångavstånd (5 minuter) ligger Scandic Hotel (013-171060). Dubbelrummen kostar 320 kronor per person och natt om du säger att du ska till ConFuse. Rökfria rum finns.

I centrum finns fler hotell och ett vandrarhem med hög standard, som dock brukar bli snabbt fullt.

Det tar cirka en halvtimme att gå från centrum. Dagtid går det bussar bekvämt. På nätterna dock bara enstaka turer.

Turistinformationen (013-206835) kan ge närmare information om hotell, campingmöjligheter, stugor etc.

Det går inte att övernatta i kongresslokalen. Om du tar med sovsäck brukar det gå bra att ordna liggplats på golvet hemma hos någon Linköpingsfan. Vill du vara säker på en sådan plats ring i förväg till Stina Edelfeldt (013-260088) som lovat koordinera personer och golv.

Bankett

På lördagskvällen äter vi tillsammans och eftersom Ryds Herrgård har ett riktigt restaurangkök brukar maten vara vällagad och god.

Menyn blir Fläskfilé Andreas med bacon och svamp samt Frukt Gino till efterrätt till en kostnad av 130 kronor. Måltidsdryck och tillbehör till kaffet kan köpas efter tycke och smak.

Om du har speciella krav på maten hör av dig i god tid så försöker vi ordna något lämpligt.

Eftersom kocken behöver tid på sig för inköp och förberedelser vill vi ha föranmälan till banketten senast 98-06-15 genom inbetalning av 130 kronor på postgiro 55 87 37--3, betalningsmottagare Linköpings Science Fiction-Förening. Ange på blanketten ditt namn och vad betalningen avser.

Under banketten kommer Stiftelsen Alvar Appeltofts Minnesfond (SAAM) att dela ut Alvarpriset till den mottagare svensk fandom varit med om att rösta fram. Glöm inte att lägga din röst! Röster kan avlämnas till medlemmar av SAAM:s styrelse under kongressen ända fram till kl 14.00 på lördagen.

Konstutställning

Som vanligt tänkte vi anordna en anspråkslös utställning där du absolut inte behöver vara proffs för att delta.

Vi tillhandahåller skärmar och enklare material för uppsättning.

Om du har frågor eller vill vara säker på att få plats (utrymmet är något begränsat) så kontakta Roger Klein (013-171548).

Vägbeskrivning

Här följer en kort beskrivning på hur man tar sig till kongresslokalen Ryds Herrgård, utmärkt med X på kartan på sista sidan.

Bilresenärer

Från motorvägen gäller avfarten Linköping V. Det är den första om man kommer ifrån söder och den tredje om man kommer ifrån norr. Väl av från motorvägen siktar du mot Ryd. Snart kommer du till en rondell under vägen. Sväng här vänster. Fortsätt rakt fram till första korsningen, Scandic Hotel ligger på höger sida. Efter ett par hundra meter kommer en parkering, därefter Ryds Centrum. Direkt till vänster finns fler p-platser och kongresslokalen.

Tågresenärer

Till höger om stationsbyggnaden finns busshållplatser för bussarna 213 och 214. Du ska till Ryd och 213 går förmodligen snabbast men bussarna går så sällan så det bästa är att ta den som kommer först. Stig av vid hållplatsen Ryds Centrum (efter ca 15 minuters resa). När du klivit av så ligger Ryds Herrgård runt hörnet till höger om centrumbyggnaden. Den som ska bo på Scandic Hotell och först vill lämna av bagaget där följer med en hållplats längre så ligger hotellet tvärs över gatan.

Till fots

Det är ganska långt att gå till kongresslokalen från centrala Linköping, cirka 4-5 km. Utanför centrum finns dock väl skyltade gång- och cykelvägar.

Kongressavgift

Deltagande medlemskap kostar 200 kronor för hela helgen -- fredagen gratis för alla intresserade. Vid dörren finns möjlighet att betala för enstaka dagar -- lördag 150 kronor och söndag 75 kronor. Stödjande medlemskap kostar 50 kronor.

Som deltagande medlem får du tillträde till hela kongressen samt en kongressbok. Stödjande medlemmar får fortlöpande information inför kongressen samt kongressboken och kan när som helst konvertera till deltagande genom att betala mellanskillnaden.

Betalning sker på postgiro 55 87 37-3, betalningsmottagare Linköpings Science Fiction-Förening. Glöm inte att ange namn och adress samt vad du betalar för.

Swecon

På Konfekt 97 i Uppsala kom de församlade fansen fram till att det vore bra om det fanns en årligen återkommande science fiction-kongress i Sverige. Det beslutades att namnet Swecon som tidigare använts för stora svenska kongresser (1982, 1983, 1985) passade bra och ConFuse befanns i en obefintlig konkurrens vara en lämplig kongress att bli den första i raden av nya Swecon-kongresser. Under ConFuse kommer det att avgöras vilken kongress som blir 1999 års Swecon.

Kongresskommitté

Hans Persson
Ordförande
Britt-Louise Viklund
Program
Tommy Persson
Ekonomi och kongressbok
Roger Klein
Reklam och konstutställning
Stina Edelfeldt
Reklam och inkvartering
Carina Björklind
Program
Magnus Redin
Bar och diverse
Leif Stensson
Program och diverse

Mer information

Om du vill ha mer information så kontakta Hans Persson, Domaregatan 8, 586 63 Linköping. Telefon 013-297705 (hem), 013-201608 (arbete). Du kan också titta på vår hemsida http://www.lysator.liu.se/confuse/ eller skicka elektronisk post till confuse@lysator.liu.se.

Om du bor i Norge så kan du kontakta vår norska agent Christina Walstad Pulido, Nedre Prinsdalsv. 90B, N-1263 Oslo, Norge. E-mail: c.w.pulido@sosiologi.uio.no.

Framstegsrapport 2 gjordes av Britt-Louise Viklund, Hans Persson och Tommy Persson 1998-05-07.

Medlemmar

Medlemmar i ConFuse 98 per 1998-05-14
1Hans PerssonDB
2Britt-Louise ViklundDB
3Tommy PerssonD
4Roger KleinDB
5Stina EdelfeldtD
6Magnus RedinD
7Leif StenssonD
8Carina Björklind
9Bengt JohanssonS
10Eva NormanD
11Johan AnglemarkS
12Lars-Olov StrandbergDB
13Veronica LoellD
14Per WestlingD
15Magnus WahlströmD
16Lennart UhlinD
17Carl-Mikael ZetterlingDB
18Mats HultquistD
19Carolina Gómez LagerlöfDB
20Thomas Padrón-McCarthyD
21Kerstin TondellD
22Lennart StaflinD
23Bjarne DalgrenS
24Andreas GustafssonD
25Ninni PetterssonDB
26Tomas CronholmDB
27Maximilian BjörstenDB
28Joakim FeldtD
29Ola ÅgrenDB
30Bjørn Tore SundDB
31Michael PargmanDB
32Magnus OlssonDB
33Jukka NylundS
34ShampooS
35Calle DybedahlDB
%\header{Karta!} \end{article} \end{document}