ConFuse 98: Framstegsrapport 1

ConFuse 98: 1998 års Swecon

Science fiction och fantasykongress i Linköping 26--28 juni 1998

Framstegsrapport 1 1998-01-10

Nu är det dags igen att önska alla välkomna till Linköping i juni för ett nytt ConFuse!

ConFuse 1998 innebär 5-gångsjubileum för ConFuse samtidigt som LSFF firar sitt 10-årsjubileum. Detta kommer naturligtvis att uppmärksammas och firas på kongressen.

Även om vi den här gången varit tvungna att lägga kongressen senare under juni på grund av lokalproblem (studenterna behövde sin festlokal själva) kommer kongressen att likna de tidigare med en blandning av tyngre och lättare programpunkter, bankett på lördagskvällen och massor av samvaro i den trevliga baren.

Hedersgäst

Årets hedersgäst är den intressante och relativt nye brittiske författaren Paul J. McAuley som på senare år fått mycket god kritik för böcker som Pasquale's Angel och Fairyland. Han har sedan 1988 sammanlagt kommit ut med sju romaner (den senaste heter Child of the River och kom under 1997) samt två novellsamlingar.

Även om McAuley idag är författare på heltid har han tidigare arbetat som forskare i biologi på flera universitet, ett intresse som avspeglar sig bland annat just i romanen Fairyland som 1995 gav honom Arthur C. Clarke-priset och 1996 John W. Campbell-priset. Han har också till exempel fått Philip K. Dick-priset för sin första roman Four Hundred Billion Stars.

Förutom romaner och noveller har McAuley en regelbunden recensionsspalt i det brittiska novellmagasinet Interzone och han bidrar med recensioner till den kritiska tidskriften Foundation.

Övriga gäster

ConFuse kommer också att gästas av Jane Routley och Niklas Krog.

Den australiensiska fantasyförfattaren Jane Routley var gäst vid ConFuse 96. Hon har efter en kortare vistelse i hemlandet nu återvänt till Danmark och gästar därför på nytt Linköping under ConFuse 98. Hennes andra roman, en uppföljare till Mage Heart från 1996, hinner förhoppningsvis komma ut innan kongressen.

Niklas Krog är en svensk författare som under 1997 kommit ut med sin andra bok, fantasyromanen En krigares hjärta.

Lokal

Ryds Herrgård är studenternas festlokal med rejäla utrymmen för program och en mysig pub i bottenvåningen. Puben erbjuder det vanliga sortimentet av drycker samt enklare förtäring som smörgåsar och piroger.

Huset ligger i Ryds centrum i södra Linköping med post, pizzeria och goda bussförbindelser till Linköpings centrum och centralstation.

Program

ConFuse är, som vanligt, tänkt att bli en seriös kongress med en del lättsamma inslag.

I det stora rummet har vi ett intressant och varierat program där man får träffa hedersägsten och övriga gäster i samtal, föredrag och debatter.

I det lilla rummet har vi lite smalare och/eller lättare programpunkter. Vi tänker där bland annat fortsätta med en typ av program som hade många deltagare under ConFuse 96 -- informella diskussioner under ledning av en förberedd moderator. En uppskattad kombination av otvunget samtal och seriös debatt.

En auktion planeras också så passa på att ta med böcker, tidningar, fanzines, spel och annat som du vill sälja.

Bankett

På lördagskvällen arrangeras en bankett och eftersom Ryds Herrgård har ett riktigt restaurangkök brukar maten vara vällagad och god.

Menyn är för stunden inte färdig, men vi beräknar att priset kommer att ligga kring 130:-. Måltidsdryck och tillbehör till kaffet ingår då inte utan det köper var och en i puben efter tycke och smak.

Om du har speciella krav på maten så hör av dig i god tid så ber vi kocken att ordna till något lämpligt.

Av kökstekniska skäl vill vi att anmälan till banketten ska ha nått oss senast 98-05-30. Anmälan sker genom inbetalning av 130:- på postgiro 55 87 37-3, betalningsmottagare ConFuse 98/Linköpings Science Fiction-Förening. Ange ditt namn och vad du betalar för på blanketten. Om det preliminära priset skulle justeras så reglerar vi detta när du kommer till kongressen.

Logi

På gångavstånd (5 minuter) ligger Scandic Hotel (013-17 10 60). Om du säger att du ska till ConFuse så kan du få specialpriset 320:- per person och natt i dubbelrum. Rökfria rum finns.

I centrum finns fler hotell och ett vandrarhem med hög standard, som dock snabbt brukar bli fullt.

Det tar cirka en halvtimme att gå från centrum till kongressen. Dagtid går det bussar bekvämt. På nätterna dock bara enstaka turer.

Turistinformationen (013-20 68 35) kan ge närmare information om hotell, campingmöjligheter, stugor, etc.

Det går inte att övernatta i kongresslokalen som stänger vid tvåtiden. Om du tar med sovsäck brukar det inte vara något problem att ordna liggplats på golvet hemma hos någon Linköpingsfan. Vill du vara säker på att få en sådan plats så ring i förväg till Stina Edelfeldt (013-26 00 88) som kommer att koordinera personer och golvplatser.

Försäljning

Utöver auktionen går det bra att ta med saker för försäljning i lokalerna under kongressen. ConFuse tar inte provision på sådant du säljer som privatperson.

Företag eller personer som planerar att ta med många eller utrymmeskrävande saker bör kontakta kongresskommittén i förväg.

Konstutställning

Som vanligt tänkte vi anordna en anspråkslös utställning där du absolut inte behöver vara proffs för att delta.

Vi tillhandahåller skärmar och enklare material för uppsättning.

Om du har frågor eller vill vara säker på att få plats (utrymmet är något begränsat) så kontakta Roger Klein (013-17 15 48).

Kongressavgift

Under fredagen kommer vi, som en del av firandet av både ConFuse och LSFF, att önska alla intresserade välkomna in utan kostnad.

Deltagande medlemsskap för resten av kongressen kostar 200 kronor. Dagsavgifterna blir 125 kronor för lördagen och 100 kronor för söndagen. Stödjande medlemsskap kostar 50 kronor.

Som deltagande medlem får du tillgång till hela kongressen samt en kongressbok. Stödjande medlemmar får fortlöpande information inför kongressen samt kongressboken och kan när som helst konvertera till deltagande medlemsskap genom att betala mellanskillnaden.

Swecon

På Konfekt 97 i Uppsala kom de församlade fansen fram till att det vore bra om det fanns en årligen återkommande SF-kongress i Sverige. Det beslutades att namnet Swecon som tidigare använts för stora svenska kongresser (1982, 1983, 1985) passade bra och ConFuse befanns i en obefintlig konkurrens vara en lämplig kongress att bli den första i raden av nya Swecon-kongresser. Under ConFuse kommer det att avgöras vilken kongress som blir 1999 års Swecon.

Kongresskommitté

Hans Persson
Ordförande
Britt-Louise Viklund
Program
Tommy Persson
Ekonomi och kongressbok
Roger Klein
Reklam och konstutställning
Stina Edelfeldt
Reklam och inkvartering
Carina Björklind
Program
Magnus Redin
Reklam och diverse
Leif Stensson
Program och diverse

Mer information

Om du vill ha mer information så kontakta Hans Persson, Domaregatan 8, 586 63 Linköping. Telefon 013-29 77 05 (hem), 013-20 16 08 (arbete). Du kan också titta på vår hemsida eller skicka elektronisk post.

Om du bor i Norge så kan du kontakta vår norska agent Christina Walstad Pulido, Nedre Prinsdalsv. 90B, N-1263 Oslo, Norge.

Framstegsrapport 1 gjordes av Britt-Louise Viklund och Hans Persson 98-01-10.